Jump to content


Most Liked Content


#5148 Upgrading

Posted by Ricardo_Lira on 05 April 2015 - 04:31 PM

So I purchased the "Basic-Module VAG-KKL" license and I now want to upgrade to the pro version. Only thing is that I cannot seem to find my activation code anywhere to input in the upgrade page. Is there another way of retrieving my activation code?


  • mulfesse, Expospifs, Bypomse0 and 12 others like this


#416 appriciation

Posted by nehaali on 20 June 2013 - 06:55 AM

Hi everyone,
It is really very nice and informative forum thanks for sharing ....
  • Expospifs, Bypomscb, Bypomsl8 and 11 others like this


#189 New Beta Test Version?

Posted by dab1hand2 on 01 December 2012 - 05:10 PM

Hi, when is the next Beta test version available for download or can you extend the license for the current version?
  • mulfesse, Expospifs, Bypomsc5 and 10 others like this


#585 Purchasing CarPort

Posted by anze1 on 13 October 2013 - 03:54 PM

I am looking to get diagnostic software. Currently looking to carport and vcds little. vcds little is way expensiver but you get a cable and unlimited updates. Here i cant really find information what am i paying for. if i got it right i pay 69€ and i dont get cable to connect to a car ecu and only get a 1 year software update.
Im also wondering is this software on pair or better from vcds?
  • mulfesse, Expospifs, Bypomse0 and 9 others like this


#5159 No Information in coding

Posted by Juki67 on 21 September 2015 - 08:08 AM

Hi,

 

Why does Pro version not show information in Description column of bit when coding something?

Like VCDS coding helper/Long code helper.

Lack of this this feature makes coding very difficult.

I hope this will be fixed/added soon. Will it?

 

Jukka


  • mulfesse, Expospifs, Bypomse0 and 9 others like this


#5189 disable TPMS

Posted by Egrep on 17 January 2017 - 01:47 AM

Hi. In my V.W. CC 2009. The T.P.M.S system has an error and the light on dash comes on and it keeps coming up and flashing then solid.

Did a scan and it says communications error.

 

Checking online seems my batteries in the sensors inside the wheels have gone flat. Sensors need to be replaced.

I want to disable the T.P.M.S system until I can get new sensors..They are expensive.

In vag-com it is a simple matter of un-ticking a check box for T.P.M.S system.

In carport there is no such thing and I will need to change the coding for the T.P.M.S  ..

But I can find no info anywhere as to where to get this info.

Any help would be appreciated.


  • mulfesse, Expospifs, Bypomse0 and 8 others like this


#181 Idea - Help speed up scanning

Posted by dab1hand2 on 24 November 2012 - 12:43 PM

As a lot of people will be buying this software for personal use, it would helpfully to be able to save vehicle info / control units. So the first scan would scan all control units, but the second and subsequent scans would only scan control units that where found on the first scan (unless a full scan is requested). So scan times would be reduced.
I have a VW T5 van and about half of the control units it looks for dont apply - but it looks for them every time.

Another idea that would be helpfully is to be able to store scan info so you can investigate the results / faults without being connected to the vehicle. So you could do a scan and at a later point look at the results.
  • mulfesse, Expospifs, Bypomse0 and 8 others like this


#5170 user instruction manual

Posted by landroverbob on 23 November 2015 - 11:03 AM

Hi, recently bought pro can it's on version 2.2.10 and I'm using windows xp. Where can I find a user manual? I've  seen a  utube in german but don't speak anything but english. I've brought up dtc's but don't know how to do anything else.

I have a 2003 vw t4 I want to enable cruise control and a skoda octavia 2007 140 with dpf problems

Any help appreciated

lrb


  • Expospifs, Bypomscb, Bypomse0 and 7 others like this


#5160 Beta version installer not working?

Posted by Juki67 on 01 October 2015 - 06:26 AM

I've downloaded several times CarPort 2.3.0 beta1 version of the software, but I'm not able to get it functioning.

I'm using Windows Vista. CarPort 2.2.10 works ok in this same laptop. Has anyone else had such problems?

 

 

 


  • mulfesse, Expospifs, Bypomscb and 7 others like this


#183 Activation Code

Posted by dab1hand2 on 24 November 2012 - 11:39 PM

How long does it take for the activation code to come through?
I bought it about 9pm and thought it would be almost instant but it hasn't arrived yet. :(
  • Dennisol, mulfesse, Expospifs and 7 others like this


#5156 ELM327 and K-Line

Posted by Gerrit van Niekerk on 30 August 2015 - 03:26 PM

Best CarPort people,

 

I'm trying to get CarPort to talk to my VW Polo Vivo (a South African polo 9N).

 

According to the StartTab, Carport finds the interface ( ELM 327 v1.5) and happily talks with it. The top-row boxes are all ticked in green, but on the second (Volkswagen) line, I have two red crosses...

 

I decided to take a look with USBPCap (USB add-on for wireshark), and I think I know where it goes wrong:

CarPort goes through a fairly long protocol programming sequence (eg atpbc0 01, atpp19svff, atpp19on, etc.) to which the ELM keeps on replying OK.

 

CarPort then writes 'stdi' to which the ELM just replies: '?'. I would assume this 'stdi' should be written to the CAN but ELM just decided it is meant for it and doesn't understand it? (I must confess I have no experience with these car 'modem' protocols ;) )

 

Anyway, after that, CarPort writes atppi to which ELM dumps a very long summary. After that CarPort just switches off the protocol (atpc) and doesn't try again; just start writing 'ati' every second or so...

 

So I reckon the problem is that ELM handles the 'stdi' incorrectly? Is there any workaround for this?

I can also send you the wireshark file if it would help.

 

Kind regards,

Gerrit

 


  • mulfesse, Expospifs, Bypomscb and 6 others like this


#5149 Audi 4a year 2014 correct softw.& hardware to buy

Posted by villek on 10 April 2015 - 11:37 AM

what combination to buy in order to do adaptation, coding, Basic Settings, Output Test, Login, Security Access for audi a4 year model 2014?


  • Expospifs, Bypomsl8, Prionin9 and 6 others like this


#5102 Adaption question

Posted by motoracer47 on 12 February 2014 - 07:29 PM

Hi,

 

I am a little confused about this.  From what I understand, If I purchase Basic Modules KKL+Can+OBD2, that I will NOT be able to perform adaption?  If I then download the beta version, I WILL be able to perform adaption?  If so, I notice the beta expires on February 27th. Does this mean I will then need to purchase another module to be able to perform adaption after this date,  or will this be considered part of the "year of free updates"?

 

Next question,

Car--MK4 Bora/Jetta--If I replace the TCM (with a used TCM), does the replacement of this module need to be adapted (coded) to the car? Can this be done with the basic module, or only the beta version?

 

I don't like to copy info from a competitors site, but this is the only info I can find.

 

First, make sure there are no fault codes in the auto trans. Then, with the key in the on position, and the engine OFF, do not touch the accelerator pedal.

Select

[02 Auto Trans]

[Basic Settings-04]

Set Group to "000"

[GO!]

Press accelerator pedal all the way to the floor and count out loud for 3 seconds

[Done, Go Back]

Release the accelerator pedal

It is normal for there to be no explicit instructions or changes on the screen when you do the above procedure. The transmission controller does not provide any feedback that it has been successfully performed. For 09G transmissions, Basic Settings Group 001 is used, and the accelerator pedal is NOT touched.

 

 

I guess what I am trying to ask is this.  Can the above mentioned procedure be performed with CARPORT? Can it be performed with the current version (1.4) or only with the beta version?  Also, would the address information be the same between CARPORT and VCDS? (specifically, in CARPORT, under address [02 Auto Trans], where would I find [Basic Settings-04]? I do not see anything like that in the trial version.

 

thanks,

Brad


  • mulfesse, Expospifs, Bypomsl8 and 6 others like this


#5173 Instrument Cluster Basic Settings

Posted by Tibi on 11 January 2016 - 07:12 PM

Hello,

 

I tried to reset the service interval on my Audi A4 B8 but after a new auto-scan, I get an error in module 17: 00003 Control Module - no or incorrect basic setting/adaptation, static.

 

The values in module 17 are as follows:

 

002 Service IA: 0

040 Act. valueOil in 100 km: 0

041 Act. valueOil in 1Days: 0

042 min. valueOil in 100 km: 150

043 max. valueOil in 100 km: 300

044 max. valueOil in 1Days: 730

045 Oilquality: 1

049 min. valueOil in 1Days: 730

050 Basic valueOil in 100 km: 300

051 Basic valueOil in 1Days: 730

052 Basic valueInspec. in 100 km: 300

053 Act. valueInspec in 100 km: 0

054 Basic valueInspec in 1Days: 730

055 Act. valueInspec in 1 Days: 0

 

The values I entered manually are 002, 040, 041, 053, 055.

 

Additional information:

Audi A4 B8 2011

AutoDia K509

Carport 2.2.10 Pro

 

Can anyone help? Are any of the values wrong?

 

Thanks in advance.

Attached Files


  • mulfesse, Expospifs, Bypomse0 and 5 others like this


#5172 How to get battery and charging info on an vw e-up

Posted by andlo on 29 December 2015 - 06:41 PM

I have an vw e-up, and as it is a EV it is a good idea to see how the batteries are charging and discharging, and how the cells behave. But I cant get that information from carport.

I know that vw can access this information, but how ?


  • Expospifs, Bypomscb, Bypomscw and 5 others like this


#5228 DSG DQ250 Basic Settings

Posted by ivan-zgb on 07 December 2018 - 10:19 PM

Hi all!

My first post here in forums...  

 

First of all i must say i have purchased interace thinking it is a "good price" for VCDS and now i see it have nothing to do with VCDS :-) 

 

Anyhow i need to perform basic settings on Audi A3 2004, 3.2 Quattro DSG (6 speed DQ250 E02)

 

Should i do as i would with vcds or is there a procedure to do it using internal scripts in sofware.

 

If there is a "Wiki" to it i would apriciate a pointing to it..    Is it possible at all using this interface and software?

 

After this i have on Tiguan 2010 with DQ500 (7 speed) that also need adaptation - basic settings.

 

Thank you for any kind of reply.

 

ivan


  • LarrySof, WilliamBisee, MichaelKek and 4 others like this


#5129 Climatronic retrofit

Posted by -WP- on 25 November 2014 - 08:04 PM

Hi all,

 

I'm newbie here so please bare with me.

 

I recently retrofitted a 2nd-hand Climatronic panel to my 2008 VW Passat 3C. Reason for this retrofit was to have the Auxiliary heater activation button inside the car as I also replaced the non-working TT-V heater with 2nd-hand TT-Vevo unit

 

Mainly all works as it should but there is a few Faults in the system. First, when with the old Climatronic Panel the settings to temp/vents/etc. were left unchanged after restarting the car, now all settings are preset when I turn off ignition. New Aux.heater is also a Parking heater as the old one was not. Now I have the Aux.heater activation in MFD but there is also a problem it does not activate the Climatronic.

 

Here is attached the latest System Scan I performed.

 

I'd be most delighted if someone could help me out here.

Attached Files


  • Expospifs, Bypomscb, Bypomse0 and 4 others like this


#5114 Measuring help

Posted by ivica on 04 May 2014 - 01:16 PM

Hi all,

 

I am currently testing CarPort, and going through its options I got to this measuring blocks that are on the attached picture. What I dont understand here is what are these values at block number 0. There are no description of these values...

Any help or maybe documentation on block number descriptions?

 

Thanks

Attached Files


  • mulfesse, Expospifs, Bypomscb and 4 others like this


#258 Key Coding

Posted by dab1hand2 on 06 February 2013 - 11:38 AM

Is it possible to use the software to code a key?
  • Expospifs, Bypomscb, Bypomsl8 and 4 others like this


#177 How do I upgrade my Carport

Posted by srac13 on 22 November 2012 - 03:35 PM

I have added the KKL module to my carport, now I want to get OBD added to it. How do I get that done without paying 39.90 for the combined modules. you also need to realize I am in the US, so that isn't $39.90 for me.

And also, what will the OBD module get me, and what else can I do with it?
  • mulfesse, Expospifs, Bypomscb and 4 others like this